Anu Tevanlinna

Psykologi (PsM), coach

Kuka olen?

Olen elämäntapamuutosten psykologiaan syventynyt laillistettu psykologi (PsM). Lisäksi työelämän kysymykset ovat lähellä sydäntäni.

Erityisosaamistani ovat terveyskäyttäytymisen muutokset ja hyvinvoinnin lisääminen. Vastaanotollani puhutaan siis usein esimerkiksi painonhallinnasta, tunnesyömisestä, keho- ja ruokasuhteesta sekä jaksamisesta. Työskentelyn teemana voi olla myös itsekritiikistä irtautuminen ja myötätunnon hyödyntäminen muutosvoimana. Olen kirjoittanut elämäntapamuutosten psykologiasta tietokirjan Hyvinvointia mielelläsi – Arvoista suunta elämäntapamuutokseen (Atena, 2020).

Taustani soveltuvuusarviointi- ja ammatinvalintapsykologina sekä uravalmentajana on tehnyt työelämän vaatimukset ja mahdollisuudet minulle tutuksi. Työskentelen mielelläni palautumisen, stressisäätelyn, voimavarojen vahvistamisen sekä työhön ja uraan liittyvien teemojen parissa.

Autan sinua jäsentämään tilannettasi, täsmentämään tavoitteitasi ja muutostoiveitasi sekä tunnistamaan voimavarojasi. Etsimme ratkaisukeskeisesti vahvuuksiisi pohjaavia, hyvinvointiasi edistäviä keinoja edetä ja pureudumme mielen asettamiin, muutosta hidastaviin esteisiin. Kuuntelen, annan tilaa pohdinnoillesi, kysyn ja joskus avaan uusia näkökulmia.

Työskentelyotteessani näkyvät lyhytterapeuttisen osaamisen ohella coachingin (Results Certified Coach, RCC) ja mindfulness-ohjaajan (CFM®) opinnot: Työskentelen valmennuksellisella, eteenpäin vievällä ja konkreettisiin muutoksiin tähtäävällä otteella sekä hyödynnän usein tietoisuustaitoharjoituksia osana työskentelyä.

Luotan siihen, että olet itsesi ja elämäsi paras asiantuntija – psykologina olen kanssakulkija muutosprosessissa kohti vahvempaa itseymmärrystä ja omannäköistä elämää. Kun kaipaat tukea hyvinvointisi vahvistamisessa, terveyskäyttäytymisesi muuttamisessa tai uuden urasuunnan löytämisessä, olen tukenasi.