Katariina Ensomaa

Psykologi

Kuka olen?

Olen psykologi, jolla on monipuolista kokemusta eri työkentiltä. Olen tehnyt töitä pääosin aikuisten kanssa perusterveydenhuollossa, lisäksi olen tehnyt töitä myös perheiden kanssa perheneuvolassa ja sosiaalitoimessa palvelunarvioinnin tiimissä. Ihminen on monella tavalla kiinnostava ja työurani aikana olen kulkenut sellaisia polkuja, jotka ovat johdattaneet minut jonkin uuden ja erilaisen näkökulman äärelle. Minun mielessäni on ihmisen kokonaisvaltainen kehitys, ja se miten sama ilmiö voi näyttäytyä esim. neuvolaikäisellä lapsella tai työikäisellä.

Omaa olemustani psykologina voisi kuvata laivana, joka etenee tasaisesti, vaikka ympärillä myrskyäsikin. Toimintatapani on rauhallinen ja lempeä, mutta myös aktiivinen. Olen kouluttanut itseäni monipuolisesti, sillä en usko että jokin asia on ratkaistavissa välttämättä yhdellä työkalulla. Olen käynyt Shortumin lyhytterapeuttisen työotteen koulutuksen, lisäksi omassa työotteessani hyödynnän mm. hyväksymis-ja omistautumisterapian menetelmiä, kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä ja mentalisaatioterapian lähestymisnäkökulmaa.

Työskentelykieleni ovat suomi ja englanti.  Osa  tapaamisista tai kaikki tapaamiset voidaan tarpeen mukaan toteuttaa myös etänä videovälitteisesti.

”Katariina on ihmisenä maanläheinen, lämmin ja helposti lähestyttävä. Psykologina hän on alansa rautainen ammattilainen. Työotteeltaan Katariina on aktiivinen ja aikaansaava.”

Lääkärikollega