Outi Olakivi

PsM, psykologi

Kuka olen?

Työskentelyni lähtökohtana on luoda turvallinen tila, johon tulla. Olen kohdannut erilaisia ihmisiä erilaisine elämäntarinoineen. Tutuksi ovat tulleet niin lapset, nuoret, aikuiset kuin perheetkin. Olemme selvitelleet niin masennukseen ja ahdistukseen kuin vuorovaikutuksen isompiin ja pienempiin kriiseihin liittyviä teemoja.

Erityisosaamista minulla on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Työskentelytavassani korostuvat aktiivisuus, vuorovaikutuksellisuus ja reflektiivisyys. Etsitään yhdessä uusia näkökulmia ja kokemisentapoja, uusia tapoja hahmottaa itseään, muita ja maailmaa. Pohjan tälle luovat arvostus, hyväksyntä ja avoimuus. Pyrin hyödyntämään työssäni erilaisia menetelmiä, parhaillaan kiinnostukseni kohteena toimii kehollisuus ja olen kouluttautunut psykofyysisen psykoterapian perusteisiin.

Olen tapaamisissa läsnä sekä ihmisenä että psykologina. Työskentelyn tavoitteena on muutos, joka kantaa elämään terapiatilan seinien ulkopuolelle.

Quote symbol.

”Outi on asiantunteva psykologi, joka tekee työtä asiakaslähtöisesti, asiakasta arvostaen ja kunnioittaen. Hän uskaltaa ottaa uusia haasteita vastaan ja haluaa kehittää osaamistaan. Outi on ennakkoluuloton ja suvaitsevainen. Voisin suositella Outia psykologiksi perheenjäsenelleni!”

 

”Psykologina Outi on asiakkaista aidosti välittävä, luotettava ja osaava. Hän jatkuvasti pyrkii myös kehittämään ammattitaitoaan.”

Keskeinen työkokemus

2018- Kirkkonummi, terveyskeskuspsykologi

2017- Oman toiminimen perustaminen (Psykologipalvelut Outi Olakivi). Toiminimen kautta olen työskennellyt mm. Riihimäen perheneuvolassa sekä ESSOTEN alueella neuvola- ja kouluikäisten kanssa.

2013-2017 Helsingin kaupunki, lastensuojelupsykologi

Lisäkoulutus

Sukupuolentutkimuksen maisteriopiskelija, Helsingin yliopisto (2018-)

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus (2017)

Neuropsykiatrinen valmentaja (2016)

Vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian perusteet (2014)