Satu Ritakallio

Terveydenhoitaja / sairaanhoitaja YAMK, kognitiivisessa psykoterapeuttikoulutuksessa

Kuka olen?

Olen vuoden 2022 lopussa valmistuva kognitiivinen psykoterapeutti. Terapeuttina olen empaattinen, asiakasta arvostava ja tilaa antava. Tuen myös aktiivisesti kohti muutosta. Minulle on tärkeää rakentaa luottamuksellinen terapiasuhde, jotta voimme tutkia mitä tahansa asiakkaan mieltä ja elämää kuormittavaa asiaa – olipa sitten kyseessä jokin tämänhetkiseen elämäntilanteeseen liittyvä haaste tai jokin mennyt käsittelemätön tapahtuma.

Hyödynnän työskentelyssä kognitiivisen psykoterapian menetelmiä. Tutkimme mm. ajatusmalleja, tunteita sekä käyttäytymismalleja. Terapiaprosessi muotoutuu yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja yhdessä määritetyn terapian tavoitteiden mukaiseksi, siten jokainen terapiaprosessi on erilainen.

Terapiatyöskentelyssä eniten kokemusta minulla on sosiaaliseen jännittämiseen, ahdistukseen, masennukseen, itsetuntohaasteisiin, uupumukseen sekä työssä jaksamiseen ja elämäntapamuutoksiin liittyvistä asioista. Työkokemuksen ja lisäkoulutusten myötä olen perehtynyt laaja-alaisesti mielenterveyden hoitoon, kuntoutukseen sekä ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön.

Lämpimästi tervetuloa tapaamiseen 😊!

 

KESKEINEN TYÖKOKEMUS 

Työkokemusta minulla on psykiatrisesta osasto- ja avohoitotyöstä, opiskeluterveydenhuollon mielenterveystyöstä sekä psykoosi- ja syömishäiriöpotilaiden hoidosta.

”Mulla oli kauan iso kynnys tulla terapiaan. Sun kanssa oli kuitenkin tosi helppo puhua ja tuli olo, et sua oikeesti kiinnostaa, et voisin paremmin. Osasit auttaa myös mua hoksaamaan sellaisia asioita mitä en ois itsekseen varmaan osannut.”

Asiakkaan palaute

”Satu on helposti lähestyttävä ja empaattinen terapeutti, joka tekee työtä suurella sydämellä. Hän kohtaa asiakkaat yksilöllisesti, jokaisen ihmisen omaa ainutlaatuista kokemusta kunnioittaen. Vastaanotolla on turvallinen tila pohtia kaikenlaisia asioita, myös niitä, mitä ei ole ehkä aikaisemmin sanoittanut ääneen.”

Kollegan kommentti