Tarja Lounasmeri

Psykoanalyyttinen psykoterapeutti, ratkaisukeskeisen terapian maisteri

Kuka olen?

Minulle voit hakeutua jos olet kiinnostunut itsetuntemuksen lisäämisestä, ihmissuhteidensa ja hankalien sisäisten ristiriitojen tutkimisesta. Kun tunnistat, että työuupumus, uniongelmat, konfliktit ihmissuhteissa, oman identiteetin tarkastelu tai kriisitilanteet olisi syytä ottaa tarkasteluun, tervetuloa vastaanotolleni. Terapia ei poista elämän kriisejä ja traumaattisia kokemuksia, mutta terapian avulla niiden kanssa voi kuitenkin oppia elämään siten, että traumat eivät ole enää hallitsevia – jää tilaa muullekin elämälle.

On tärkeä muistaa, että elämässä kohdataan väistämättä vastoinkäymisiä ja vaikeuksia. Joskus voi tuntua siltä, että ne kasautuvat ja elämä koettelee samanaikaisesti monin tavoin, silloin on lupa hakea tukea ammattilaiselta.

Tapani tehdä työtä on aktiivinen, keskusteleva ja kuuntelevasekä uusia näkökulmia tarjoava. Minusta on sanottu, että olen lämmin ja helposti lähestyttävä. Yhdistelen työotteessani niin ratkaisukeskeisiä menetelmiä, kuin dynaamista ymmärrystä. Menen siis niin pinnan alle, kuin autan sinua etsimään jokapäiväisessä elämässäsi sinua auttavia käytännön tason ratkaisuja. Erilaisissa tilanteissa tarvitaan erilaisia näkökulmia ja teoriakehystä muokataan joustavasti asiakastilanteen mukaan, läsnäolo ja tavoitteellisuus edellä.

”Kiitos Tarja, kun sain tukea unettomuuteen! Uniongelmat ovat olleet minulle super arka aihe jo vuosia ja olen ollut melko voimaton. Sain vinkkejä ja harjoituksia mutta myös kärsivällistä kuulemista ja turvallista tutkimisapua, mikä unottomuuden takana piilee.”

 

”Suhteeni työhön kuormitti jo meidän koko perhettä, asiantunteva ja lempeä, ulkopuolinen tuki oli tarpeen tilanteessani. Työuupumukseen vain ajautui ja kiukuttelin niille, jotka olivat ne minun tukipilarit. Kysyit rohkeasti oikeita kysymyksiä ja kuulit oivaltaen missä menen.”

 

”Milloin minun anoreksiaa on hoidettu, milloin bulimiaa… Sinä kohtasit minut et vain sairauttani! Toinen meistä on nykyään läsnä ja voi hyvin ja se olen MINÄ!”


keskeisin KOULUTUS

Psykoanalyyttinen psykoterapeutti (Helsingin Yliopisto, Therapeia-Säätiö).

Ratkaisukeskeisen terapian maisteri (Master of science Solution focused therapy) University Of The West Of England, Bristol.

Ratkaisukeskeinen terapeutti (Post Graduate Diploma Solution Focused Therapy) HPI, UWE.

Debriefing- ohjaaja Jyväskylän koulutuskeskus

Integratiivinen työnohjaaja (STOry:n jäsen), Alfa Partners.

Työterveyshoitaja, Työterveyslaitos.

Terveydenhoitaja AMK, Helsingin diakonia-ammattikorkeakoulu.