Teemu Ollikainen

PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti YET

Teemu Ollikainen

+358 40 838 5050

teemu.ollikainen@shortum.fi

Kuka olen?

Työskentelen Shortumissa psykologina, psykoterapeuttina ja kouluttajana. Olen työskennellyt valtiolla, järjestössä, kunnalla, ammattiliitossa ja yksityisellä puolella, myös start-upeissa. Parhaimmillaan neljää näistä samanaikaisesti. Laaja-alainen kiinnostukseni ihmistä ja elämää kohtaan ovat tehneet osaamisestani joustavaa ja avointa. Ymmärrän hyvin eri elämänvaiheissa olevien ja työskentelevien ihmisten tarpeet ja mahdollisuudet – leffateatterin lipunmyyjästä toimitusjohtajaan.

Integratiivisena psykoterapeuttina en ole sidottu manuaaleihin, vaan säädän tyylini ja toimintani asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Kouluttajana pyrin selkeyteen, ja mielessäni on koko ajan kysymys siitä, millä tavalla tämä hyödyttää kuulijaa.

Koen omakseni erityisesti elämänmuutosvalmennuksen – kysy minulta myös ryhmämuotoisesta valmennuksesta!

Työskentelen suomen ja englannin kielellä.

 

Quote symbol.

Teemussa yhdistyy miellyttävällä tavalla asiallisuus ja epäasiallisuus
(Psykologikollega Kriisikeskuksessa)

 

Niin, mutta sä AINA yrität!
(Asiakas vastauksena kommenttiini, että enhän minäkään aina ymmärrä sinua)

Keskeinen työkokemus

Suomen Psykologiliitto: vastaava psykologi. Ammatilliset asiat, 21 työryhmän työn johtaminen, Henkilöarvioinnin sertifiointilautakunnan puheenjohtaja, Testilautakunnan asiantuntijajäsen, Kanta-, ja Europsy-vastuuhenkilö, Testilautakunnan asiantuntijajäsen, tiivis mediayhteistyö. 6,5 vuotta

Minduu.fi –psykoterapiaportaali. Perustajaosakas ja neuvonantaja. Lähdin mukaan, koska idea kuulosti niin timanttiselta – juuri tätä olin kaivannut! Startup-maailma on tullut tätä kautta tutuksi. Tiimin kovan työn tuloksena palvelu tuottaa nykyään mm. HUS:n Tampereen kaupungin – ja Shortumin! – psykoterapeutin varauspalvelut ja on psykoterapeuttien määrällä mitattuna alan suurin yritys Suomessa. Jatkan neuvonantajana yrityksessä.

Raision kaupungin mielenterveysyksikön psykologi ja johtaja, psykososiaalisten palveluiden palvelujohtaja. Kuntamaailma ja –hallinto tuli tätä kautta tutuksi. Vastasin koko psykososiaalisten palveluiden taloudesta ja mm. erikoissairaanhoidon ostoista. Kokemus ajoittui vuosille 2007-2010, jonka aikana maamme talous dyykkasi aika pahasti. Vyön kiristyessä saimme parannettua yksikön kustannustehokkuutta. Toimin myös Naantalissa sattuneen vakavan tulipalon jälkihoidon koordinaattorina.

Yksityinen ammatinharjoittaja vuodesta 2007: olen tehnyt pitkää ja lyhyttä psykoterapiaa, koulutuksia, valmennuksia ja työyhteisötyönohjausta. Koulutuksia ovat tilanneet mm. yliopistot, sairaanhoitopiirit, ammatti- ja potilasjärjestöt ja yksityiset yritykset.

Turun kriisikeskus: Nuorten kriisityö -projektin työntekijä ja psykologi. Reilun kolmen vuoden aikana tein yksilökriisityötä pääasiassa nuorten aikuisten ja nuorten turvapaikanhakijoiden kanssa. Samalla käynnistin valtakunnallisen kriisikeskustyön tuloksellisuustutkimuksen, joka valmistui 2009. 3,5 vuotta.

Tärkeimmät julkaisut:

Ollikainen, T. (2012). Syö mitä mielesi tekee. WSOY.

Ollikainen, T. (2012). Kriisien psykologiaa – peukalosääntöjä integratiiviselle psykoterapeutille. Teoksessa Mikä psykoterapiassa auttaa? Integratiivisen lähetymistavan perusteita. Eronen, S., Lahti-Nuuttila, P. (toim.) 346-372.

Haasjoki, E., Ollikainen, T. (2010). Mikä sun mieltä painaa? Kriisit nuoruudessa ja mielenterveyden tukeminen koulussa. Suomen Mielenterveysseura.

Ollikainen, T., Kaakkurniemi, S., Kankaanranta, R. (2009). Tuloksellinen kriisityö. Valtakunnallisen tutkimushankkeen esittely ja tuloksellisen kriisikeskustyön periaatteet. RAY:n avustustoiminnan raportteja 22.

Lisäkoulutus:

Työterveyspsykologi