Mielenterveyden itsehoito – vinkkejä ja luettavaa

Miten mielenterveyttä voi edistää itsehoidollisin keinoin?

Haluamme, että sinulla on mahdollisimman paljon tietoa mielenterveyden eri teemoista ja saat vastauksia ammattilaisilta sekä itsehoidollisia vinkkejä arkesi tueksi. Siksi psykoterapeuttimme ja psykologimme tarjoavat sinulle sisältöä WILLFEEL.FI -verkkosivulla ja lyhytterapeuttisissa kirjoissa.

MTV3 Uutiset: Teko, joka parantaa mielenterveyttäsi jo tänään – monella harhaluulo ahdistuksesta

Uudessa Terapian tarpeessa? -kirjassa kerrotaan lyhytterapeuttisesta itsehoidosta. Kirjailijat Liisa Uusitalo-Arola ja Katri Kanninen kertoivat Uutisaamussa, mitä jokainen voi tehdä henkisen hyvinvointinsa eteen jo tänään.

Yle Areena: Terapeutti Ville striimaa
mielenterveyden ongelmista

Psykoterapeutti Ville Merinen haluaa madaltaa kynnystä hakeutua mielenterveyspalveluiden äärelle. Hänen TikTok-kanavansa ja Twitch-kanavansa ovat paikkoja, joissa mielenterveydestä saa puhua ja kysyä. Villen TikTok-kanavalla on jo yli 20 000 seuraaja, Twitchissä yli 20 000 sekä YouTubessa yli 10 000 seuraajaa.

Mielenterveyden yhteisö, videoita ja artikkeleita mielenterveydestä

Haluatko kysyä mielenterveyteen liittyvistä asioista? Tai saada tietoa ja itsehoidollisia vinkkejä mielenterveydestä.

Psykoterapeutti Villen luomaa WILLFEEL -yhteisöä seuraa jo yli 60 000 ihmistä TikTokissa, YouTubessa ja Twitchissä sekä Instagramissa. Videoissa, striimeissä, artikkeleissa ja itsehoitovinkeissä tietoa mielenterveyden teemoista. Aiheina mm. masennus, läheisriippuvuus, ADHD, ahdistus, psykooosi, kaksisuuntainen mielialahäiriö, narsismi ja erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Striimeissä vieraita ja mielenterveyden asiantuntijoita sekä keskustelua. Youtubessa koosteista striimeistä ja vinkkejä itsehoitoon. Artikkeleissa itsehoidollisia vinkkejä ja tietoa mielenterveyteen liittyen. Hosteina Ville Merinen sekä Heltin ja Shortumin asiantuntijat.

Uutta: kirja lyhytterapeuttisesta itsehoidosta

Masentaa, ahdistaa, uuvuttaa, pinna palaa. Ihmissuhteet sakkaavat, elämä näyttää nurjaa puoltaan.

Pitäisikö mennä terapiaan? Vai voisitko oppia auttamaan itse itseäsi?

Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja. Tästä seuraa turhauttava oravanpyörä: samanlaiset pulmat ovat vastassa kerta toisensa jälkeen, ratkaisuyritykset tehoavat saman verran kuin ennenkin, ja se, millaista toivoisit elämäsi oikeasti olevan, tuntuu yhä etäisemmältä haaveelta.

Tämän kirjan avulla opit ammattilaisen keinot oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Läheskään aina se ei ole sitä, mitä luulisi! Ymmärrys on tie muutokseen. Tämä kirja auttaa sinua kokemaan sen omassa elämässäsi.

Kirjoittajat PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan.

Haluatko tietää mikä on Lyhytterapeuttinen työote?

”Lyhytterapeuttinen työote” -kirjan avulla opit mitä on lyhytterapeuttinen työote. Se soveltuu niin yksityiselämässä kuin työssäkin kohdattujen elämisen ja vuorovaikutuksen pulmien ratkomiseen. 

Lyhytterapeuttinen työote perustuu kognitiivis-analyyttiseen psykoterapiaan (KAT). Lyhytterapeuttinen työote on KATista muokkaamamme sovellus, joka perustuu vuorovaikutukselle, yhteistyölle ja koeteltujen menetelmien joustavalle ja asiakkaan tarpeisiin räätälöidylle hyödyntämiselle.

Lyhyen työskentelyn jujuna on, että tavoitteellinen, mutta silti pintaa syvemmälle ulottuva muutostyöskentely. Kaikkea ei pyritä ratkaisemaan yhdellä kertaa. Muutos yhdellä elämänalueella ja kokemus siitä, miten elämän tai työn haasteita voidaan kohdata, saa usein aikaan positiivisen ketjureaktion. Myönteinen muutos seuraa toistaan.

Kirjan ovat kirjoittaneet Shortumin perustajat ja Lyhytterapeuttisen työotteen kehittäjät Katri Kanninen ja Liisa Uusitalo-Arola. He ovat kouluttaneet ammattilaisia työskentelytapaan jo kymmenen vuoden ajan.

Korttidsterapeutiskt arbetssätt

En förkortad version av vår bok ”Lyhytterapeuttinen työote” är nu tillgänglig på svenska. Pris: 25€.

Kirja: Lyhytterapeuttinen työote