Itsevarmuutta opiskeluun ja sosiaalisiin tilanteisiin

Onko itseluottamus suurin haasteesi?

Itsevarmuutta opiskeluun ja sosiaalisiin tilanteisiin

Asiantuntijat:
Psykologit Maisa Lehtinen ja Martin Westerling

Paikka:
Shortumin toimitilat, Metsänneidonkuja 4, 02130 Espoo. Tapaamiset voidaan toteuttaa myös videovälitteisesti.

Hinta:
3 tapaamista 300€, 5 tapaamista 450€, 10 tapaamista 850€. Alv 0 %. Tapaamisen kesto 45 min.

Opiskeluun, työelämään ja vapaa-aikaan kuuluu uusia ja haastavia tilanteita. Näiden tilanteiden kohtaaminen usein jännittää, mikä kertoo tilanteen olevan tärkeä. Keholliset tuntemukset poikkeavat tavanomaisesta. Ajatukset itsestä ja muista muuttuvat usein kielteisemmiksi.  Jos jännittäminen ja tilanteiden välttäminen heikentävät opiskelun etenemistä ja kaventavat elämää, on syytä lähteä hakemaan positiiviselle muutokselle suuntaa.

Olo saattaa tuntua ahdistavalta ja hieman pelottavaltakin. Kaikki tämä on luonnollista reagointia itselle tärkeään ja rohkeutta vaativaan tilanteeseen.

 

Kenelle

Tämä palvelu sopii sinulle, joka haluat saada itsevarmuutta opiskeluun, vuorovaikutukseen ja sosiaalisiin suhteisiin. Ehkä toivot myös saavasi rohkeutta kohdata haastavia tilanteita ja tätä kautta viemään opintojasi eteenpäin.

Mitä hyötyä?

Tässä kokonaisuudessa lähdemme yhdessä hahmottamaan niitä tilanteita ja asioita, jotka syystä tai toisesta tuottavat sinulle haasteita ja estävät sinua toteuttamasta sinulle tärkeitä asioita. Näitä tilanteita voivat olla esimerkiksi esiintyminen, asioiden ilmaiseminen suullisesti, uusiin ihmisiin tutustuminen, työhaastatteluun meneminen, ihmisjoukossa oleminen tai omien rajojen ja oikeuksien puolustaminen.

Lähdemme yhdessä hakemaan ymmärrystä tilanteeseen sekä rakentamaan juuri sinulle sopivaa konkreettista suunnitelmaa kohti yhdessä sovittuja tavoitteita. Tapaamisilla pyrimme parantamaan sinun elämänlaatuasi ja viemään opiskeluasi eteenpäin. Pysähdymme sinulle tärkeiden asioiden ääreen ja ryhdymme rakentamaan mielekästä arkea. Lähdemme pikkuhiljaa vahvistamaan rohkeutta kohdata haastavia tilanteita. Tarvittaessa pohdimme myös sosiaalisen verkoston laajentamista ja vahvistamista.

 

Kaikkea emme pysty muuttamaan, mutta oikean suunnan löytäminen ja pientenkin tavoitteiden saavuttaminen tuovat helpotusta tilanteeseen ja auttavat sinua löytämään ratkaisuja elämän tulevissakin solmukohdissa.

 

Tällä tapaamisjaksolla voidaan keskittyä esimerkiksi seuraaviin asioihin

  • Vahvuutta vuorovaikutukseen: lisää rohkeutta kohdata haastavia tilanteita
  • Sosiaaliset suhteet kuntoon: löydä keinoja uusien ihmissuhteiden luomiseen tai vahvista jo olemassa olevia
  • Vahvista itsetuntoasi: löydä omat vahvuutesi ja opi arvostamaan itseäsi
  • Esiinny eduksesi: ota esiintymisjännitys haltuun
  • Vapaaksi välttelystä: kulje rohkeasti kohti onnistumisia ja itsellesi tärkeitä  tavoitteita

Opiskeluun erikoistuneet psykologit

Ota yhteyttä

14 + 4 =