Auli Lipponen

Musiikkiterapeutti , FM, MA, sosionomi, psykoanalyyttisen psykoterapian opiskelija

Kuka olen?

Uskon siihen, että elämä voi muuttua, ahdistus ja masennus voi irrottaa otteensa. Tunteita ja ajatuksia jakamalla ja yhdessä jäsentelemällä voidaan löytää lisääntynyttä ymmärrystä ja myötätuntoa itseä ja elämää kohtaan, – ja sitä kautta lisätä sisäistä vapauden ja rauhan tunnetta.

Olen kuunteleva ja lämmin, mutta tarvittaessa myös aktiivinen ja tutkiva. Lämmin yhteinen huumorikaan ei ole terapiassa poissuljettu. Uskon ihmisen kykyyn toipua ja uudistua. Käytän tarvittaessa myös luovia menetelmiä,- kuten mm. musiikkia ja piirtämistä, terapian työvälineinä. Joskus oma tunne löytyy ja tulee ilmaistuksi tarkimmin musiikin tai luovan toiminnan avulla. Pidän tärkeänä luotettavaa yhteistyösuhdetta, jonka sisällä asiakas voi tuntea olevansa turvassa lähestymään oman elämänsä haasteita ja kipukohtia. Pyrin yhteistyösuhteen luomiseen asiakasta kunnioittavalla ja tukevalla työotteella.
Olen työskennellyt mm mielialahaasteiden, itsetunto-ongelmien kanssa sekä elämänvaiheisiin liittyvien tai yllättävien muutosten ja kriisien hetkellä.
Minulla on pitkä kokemus aikuisten, nuorten aikuisten, vauvaperheiden, äitiyden ja varhaisen vuorovaikutuksen tukemisesta sekä synnytyksen jälkeisen masennuksen hoitamisesta.  Joskus suhde omaan vauvaan, lapseen tai murrosikäiseen voi herättää ahdistusta ja ajoittain jopa kokemusta ajautumisesta umpikujaan.

Lähisuhdeväkivaltatyö kuuluu myöskin osaamisalueisiini.

Musiikkiterapian maisteri Pian valmis psykoanalyyttisen psykoterapeutin koulutuksesta.Teen suomeksi ja englanniksi lyhyitä ja pitkiä terapioita. 16-26-vuotiaat asiakkaat voivat hakea minulle musiikkiterapiaan KELA:n kuntoutuspsykoterapiana.