Mikko Sammalkivi

TM, psykoterapeutti ET

Mikko Sammalkivi

+358 44 97 71 778

mikko.sammalkivi@shortum.fi

Kuka olen?

Olen Valviran hyväksymä erityistason psykoterapeutti. Psykoterapeuttinen viitekehykseni on ratkaisukeskeinen. Vaikeitakin asioita, masennuksen ja ahdistuksen kokemuksia ja riippuvuuksia voidaan käsitellä kanssani arvostavassa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä huumoriakaan unohtamatta.

Koulutustaustani on poikkitieteellinen. Peruskoulutukseltani olen teologian maisteri. Viimeistelen uskonnonfilosofian väitöskirjaani kuvittelun psykologiasta ja tehtävästä nykyihmisen maailmankatsomuksen muodostuksessa.

Olen tehnyt vaativaa nuoriso- ja perhetyötä Suomessa. Työskentelenkin mielelläni nuorten, opiskelijoiden ja aikuisten kanssa. Olen myös luennoinut kriisistä ja stressinhallinnasta monille erityisryhmille kuten syöpä- ja sydänpotilaille. Lisäksi minulla on pitkä kansainvälinen työkokemus ulkomailta mm. Sveitsistä, Brasiliasta ja Ranskasta.

Teen psykoterapiatyötä suomen ja englannin kielellä.

I work also in English.

Quote symbol.

Mikko on kuunteleva, ratkaisuhakuinen ja oivaltava terapeutti, jonka työtavalle on ominaista asioiden monipuolinen pohtiminen.

 

Lämmin ja suora terapeutti. Mikon kyky tarkentaa olennaiseen ja luoda toiveikkuutta on hämmentävä.

 

Koin, että osasit kuunnella ja ymmärtää avaamiani asioita sekä auttaa  löytämään käytännöllisiä työkaluja, jolla palauttaa hyvinvointiani.

KESKEINEN TYÖKOKEMUS:

Vieraileva tutkija, Institut Catholique du Paris (ICP), 2015–

Vieraileva tutkija, Faculdade de Filosofia, Universidade de Brasília (UnB), 2011–2014

Valmentaja, Suojaverkko Oy, Karkkila, 2009–2011

Terapeutti, Kirkkopuiston terveyspalvelut Oy, Riihimäki, 2008-2009

Vieraileva tutkija, Le Centre Interfacultaire en Sciences Affectives (CISA), 2006-2008

TÄRKEIMMÄT TIETEELLISET ESITELMÄT:

2015 ”The Logic of Religious Imagination”, Paris, Institut Catholique de Paris, International Workshop on Contemporary French Phenomenology.

2013 ”The Religious Baby Revisited”, Rio de Janeiro, VII Latin American Conference on Science and Religion.

2010 ”The Struggle for Meaning – The Phenomenon of Resistance and Existential Questions”, University of Helsinki, International Symposium on Philosophy of Religion.