Päivi Räisänen

LTO, PsM, psykologi, psykoterapeutti YET

Päivi Räisänen

+358 40 721 3491

paivi.raisanen@shortum.fi

Kuka olen?

Olen 60-vuotias neljän aikuisen lapsen äiti, psykologi ja psykoterapeutti. Olen työskennellyt vuodesta 2010 perheneuvolassa psykologina, jossa teen töitä sekä perheiden, lasten, yhteistyöverkostojen että yksilöllisesti jonkun perheenjäsenen omien ongelmien parissa. Pariterapia ja sovittelutyöskentely erotilanteissa ovat minulle sekä käytännön että koulutuksen kautta tuttuja. Työkokemusta minulla on monelta alalta yli 40 vuoden ajalta. Paikalleen en ole jäänyt, vaan kouluttaudun jatkuvasti. Minua kiinnostaa monenlainen uusi tieto psykologian ja terapian alalta. Juuri nyt olen saamassa lisäkoulutusta lasten syömisongelmiin, mutta olen myös erikoistunut lasten käytösongelmiin, ahdistuneisuuteen, pakko-oireisiin ja autisminkirjoon sekä ADHD:hen sekä niiden hoitamiseen ja vanhempien kanssa työskentelyyn. Teen työtäni tutkivalla työotteella. Aikuisten, nuorten ja lasten kanssa olen työskennellyt mm. masennusoireista ja ahdistuneisuushäiriöstä sekä pakko-oireista kärsivien sekä vakavasti traumatisoituneiden potilaiden kanssa. Työskentelen suomen kielellä.

Quote symbol.
Päivin kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä. Hänellä on vankka ja kattava kokemus perhe- ja pariterapiasta. Hän omistautuu työlleen ja pitää yllä osaamistaan seuraamalla alan tutkimusta. Yhdessä oivaltaminen, empaattinen ja syvällinen näkemys sekä elämänkokemus ovat hänen vahvuuksiaan. Yksilöterapeuttisesta työskentelystä saatu palaute ja tulokset ovat olleet erinomaisia.   Suosittelemme lämpimästi Päiviä.

Työkokemus

Päiväkodin johtaja. Tutkimusassistentti Työterveyslaitoksella, soveltuvuustutkimusassistentti Psycon Oy:ssä ennen ulkomaille muuttamista. Ulkomailla (Singapore ja Hongkong) hän oli 1997 – 2001. Perheneuvolassa Päivi on ollut vuodesta 2010. Hänellä on myös vuoden kokemus lastenpsykiatrian osastopsykologin töistä.

Koulutus

Lastentarhanopettajaksi Päivi on valmistunut 1978. Hän aloitti psykologian opinnot 1978 Helsingin yliopistossa, opintopisteitä psykologiasta yli 600, joka vastaa kahta maisterin opintokokonaisuutta. Syventäviä opintoja hänellä on mm. mielenterveyden ja neuropsykologian, työpsykologian alalta sekä lasten kehitysarvioista. Psykoterapiaopinnot 2013 -2016 Helsingin yliopistossa (80 opintopistettä) vastaavat YET tasoa. Lisäksi Päivillä on käytännön koulutusta ja työkokemusta tunnekeskeisestä pariterapiasta (EFT) ja lapsikeskeisestä perheasioiden sovittelusta (erotilanteissa). Päivi valmistui psykologian maisteriksi 2010.