Tuula Kukkohovi

PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti YET

Tuula Kukkohovi

+358 40 685 8599

tuula.kukkohovi@shortum.fi

Kuka olen?

Olen integratiivinen psykoterapeutti ja psykoterapian erikoispsykologi. Olen työssäni tottunut kohtaamaan hyvin monenlaisia ongelmatilanteita. Työskentelyotteeni on aktiivinen. Ohjaan eteenpäin kysellen ja jaan ajatuksiani. Haluan, että tapaamisistamme on sinulle oikeasti hyötyä, joten pidän keskustelumme käytännönläheisenä ja tavoitteisiisi orientoituneena.  Tavoitteeni on, että yhteistyöilmapiiri välillämme on rento ja avoin. Olipa kyseessä pitkäaikainen ongelma tai äkillinen pulmatilanne, haluan auttaa uusien näkökulmien ja ratkaisuvaihtoehtojen etsimisessä. Itseymmärryksen ja -myötätunnon lisääntymisen lisäksi tarvitaan usein myös uusien ajattelu- ja toimintatapojen opettelua. Integratiivisena psykoterapeuttina käytän erilaisia menetelmiä tarpeen mukaan. Jatkokoulutuksissani olen perehtynyt kognitiivisiin sekä kognitiivis-behavioraalisiin lähestymistapoihin, kuten tunne-elämän säätelyn vaikeuksissa käytettävään dialektiseen käyttäytymisterapiaan. Keskustelun lisäksi voimme tehdä tarvittaessa erilaisia harjoituksia ja voit halutessasi saada myös sopivia kotitehtäviä tehostamaan hoitoa. Iso osa muutoksestahan tapahtuu tapaamisten ulkopuolella, joten olen myös ikään kuin valmentajasi, joka auttaa siirtämään yhteisiä löytöjämme arkeen. Kaiken kaikkiaan tarjoan mutkatonta ja käytännönläheistä yhteistyötä. Teen mielelläni KELA-terapioita, mutta myös lyhytterapiajaksoja. Ota rohkeasti yhteyttä, niin pohditaan voisinko olla sinulle avuksi. Työskentelen suomen kielellä. Onko sinun hankala ehtiä paikanpäälle pitkän matkan tai kiireiden takia? Tapaamiset voidaan alun jälkeen toteuttaa osittain tai kokonaan myös etäyhteyden kautta.

Quote symbol.
Tuula on vankkumattoman ammattitaidon ja laajakatseisen ymmärryksen omaava ihminen ollen samalla rehellinen ja avoin sekä hoitoa tavoitteellisesti eteenpäin vievä. Tuulasta säteilee sellaista turvallista lämpöä, joka mahdollistaa avoimen läsnäolon.

Keskeinen työkokemus

Minulla on 20 vuoden työkokemus psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta psykiatrian poliklinikoilla (Hyks, HUS), joten minulle on kertynyt kokemusta niin masennuksen, ahdistuneisuushäiriöiden (paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko, pakko-oireinen häiriö) kuin persoonallisuushäiriöidenkin (erityisesti epävakaa persoonallisuus) hoitamisessa. Yli kymmenen vuoden ajan olen toiminut yksilöterapeuttina ja taitovalmennusryhmän ohjaajana Jorvin DKT-hoito-ohjelmassa, joka on suunnattu tunne-elämän epävakaudesta ja itsetuhoisuudesta kärsiville. Aiemmin olen työskennellyt psykologina myös erilaisilla psykiatrisilla osastoilla kuten akuutti-, kuntoutus- ja päiväosastolla (Satakunnan sairaanhoitopiiri). Näissä töissäni olen tottunut tapaamaan myös ihmisten perheenjäseniä ja verkostoja esim. opiskelupaikoissa tai työterveyshuollossa.

Lisäkoulutus

Dialektisen käyttäytymisterapian perus- ja jatkokoulutettu terapeutti