Meidän lyhytterapiassamme mennään pintaa syvemmälle

Lyhytterapia soveltuu yksityiselämän ja työssä kohdattujen elämisen pulmien ratkaisuun. Tyypillisimmin lyhytterapiat ovat n. 5-20 kerran mittaisia, mutta työskentely voi olla myös tätä lyhyempää tai pidempää. Lyhytterapiaan et tarvitse lähetettä vaan voit aloittaa työskentelyn heti!

Sopisiko minulle lyhytterapia?

Jo muutaman tapaamisen työskentely selkiyttää ajatuksia ja auttaa rakentamaan uutta ymmärrystä ja suuntaa elämässä. Joskus lyhyissä terapioissa tapahtuu melkein ihmeitä. Sen tuloksena voi olla aidosti uudenlainen ote omaan elämään, ajatuksiin ja tunteisiin.

  • Lyhytterapiaan et tarvitse lähetettä, voit varata ajan ja aloittaa terapian heti
  • Lyhytterapian kesto räätälöidään aina tarpeittesi mukaan
  • Tyypillinen kesto on 5-20 kertaa, työskentely voi olla myös tätä lyhyempää tai pidempää

Lyhyempikin terapian riittää, kun muutokselle välttämättömät elementit löytyvät. Tärkeimpiä näistä ovat hyvä yhteistyösuhde terapeutin kanssa, uskallus katsoa asioissaan pintaa syvemmälle sekä halu ja valmius toimia eri tavalla kuin ennen. Lyhytterapiassa kaikkia asioita ei yritetä selvittää kerralla, vaan terapiassa keskitytään yhteen tai kahteen rajattuun ongelmaan.

Mitä lyhytterapia on?

Lyhytterapeuttinen työote on kognitiivis-analyyttiseen psykoterapiasta KATista muokkaamamme sovellus, joka perustuu vuorovaikutukselle, yhteistyölle ja koeteltujen menetelmien joustavalle ja asiakkaan tarpeisiin räätälöidylle hyödyntämiselle. Se soveltuu niin yksityiselämässä kuin työssäkin kohdattujen elämisen ja vuorovaikutuksen pulmien ratkomiseen. 

Lyhyen työskentelyn jujuna on, että tavoitteellinen, mutta silti pintaa syvemmälle ulottuva muutostyöskentely. Kaikkea ei pyritä ratkaisemaan yhdellä kertaa. Muutos yhdellä elämänalueella ja kokemus siitä, miten elämän tai työn haasteita voidaan kohdata, saa usein aikaan positiivisen ketjureaktion. Myönteinen muutos seuraa toistaan.

Meillä Shortumissa lyhytterapioita tarjoavat terveydenhuollon ammattilaiset, kuten psykoterapeutit, psykologit, psykiatrit ja psykiatriset sairaanhoitajat. Kaikki ammattilaisemme ovat koulutettuja lyhytterapeuttisten menetelmien käyttöön. Olemme lyhytterapeuttisessa työskentelyssä Suomen huippuja. Voit luottaa, että meiltä saat alan parasta palvelua.

Lyhytterapia voi myös olla askel kohti pitempää Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Lisää tietoa kelaterapioista löydät täältä


Lyhytterapiapaketit

Alta löydät meillä Shortumissa kehitetyt lyhytterapiapaketit, olet sitten huomannut uupuvasi herkästi töissä, suorittavasi elämääsi tai ajautuneesi parisuhteessa kriisin paikkaan. Mikäli oma tilanteesi ei tunnu sopivan jonkin näiden kuvaukseen, ei huolta! Räätälöimme kyllä aina juuri sinulle sopivan lyhytterapian.

Palamassa loppuun?

Opit ymmärtämään miten olet päätynyt tähän tilanteeseen, mitä uupumuksesi taustalla on ja miten voit rakentaa mielekkäämpää elämää, töissä ja kotona.

Uneton?

Tässä hyvin rakennetussa paketissa opit ymmärtämään miten varmistat itsellesi mahdollisimman hyvän unen.

Masentunut?

Etsimme yhdessä sekä konkreettisia keinoja mielialan nostamiseksi että pohdimme minkälaista elämää haluat elää.

Kriisissä?

Meiltä löydät empaattisen ihmisen, joka kulkee rinnallasi juuri sen matkan, minkä koet tarpeelliseksi.

Paniikissa?

Etsimme yhdessä uudenlaisia tapoja suhtautua ja toimia paniikkia tuottavissa tilanteissa.

Onko meistä tähän?

Pääset käymään joko yksin tai kumppanin kanssa läpi perustavanlaatuisia pohdintoja ja harjoitteita, jotka lisäävät keskinäistä ymmärrystä ja kohtaamista.

Riittämätön vanhempi?

Myötätuntoisen, ei-tuomitsevan ammattilaisen avulla opit auttamaan itseäsi selviytymään maltillisemmin ja fiksummin kinkkisissä tilanteissa.

Sateenkaariterapia

Kenties mietit, kuinka löytää keinoja vahvistaa ymmärrystä omasta itsestäsi ja saada lisää itseluottamusta? Tukea on tarjolla myös seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien läheisille sekä vanhemmille.

Neuropsykiatrisia haasteita?

Tuntuuko, että ajaudut jatkuvasti sähläämään tai saat huonoa palautetta ympäristöltäsi. Autamme sinua löytämään vahvuuksiasi ja hyödyntämään niitä arjessa.

Palaako pinna?

Päädytkö kerta toisensa jälkeen tilanteeseen, jossa pinna palaa? Koetko, että toimit tuolloin harkitsemattomasti tai teet asioita, joita saatat myöhemmin katua? Ovatko ihmissuhteesi kärsineet ”räjähtelystäsi” tai siitä, miten olet toiminut raivostuessasi?

Kriisi, ihmissuhdeongelma, elämän solmukohta? Meillä kaikilla on elämässä on tilanteita, jotka eivät ratkea omin voimin. Tällöin ulkopuolinen apu voi tuoda suuren helpotuksen, antaa eväitä elämään ja auttaa työskentelyssä aitoa minää kohti.