Kaksisuuntainen mielialahäiriö

MISTÄ ON KYSE?

Tuntuuko siltä, että mielialasi vaihtelevat kausittain? Onko kaksisuuntainen mielialahäiriö vienyt elämäsi myllerrykseen? Onko diagnoosi nostanut esiin monia kipeitä kysymyksiä? Mitä tämä tarkoittaa sinulle? Entä perheellesi? Voitko enää työskennellä kuten aiemmin?  Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta nyt? Miten pärjäät jatkossa?

MIKÄ VOI AUTTAA?

Vähäoireisten jaksojen aikana työskenteleminen on avainasemassa sairaudenkulkusi lievittämisessä ja työkykysi tukemisessa. Hoidossa keskeisintä on ehkäistä kanssasi uusia mielialajaksoja ja huomioida, miten jaksot juuri sinulla ilmenevät ja millainen vaikutus niillä on ollut. Tarjoamme sinulle Shortumissa apua kolmen erilaisen hoitopolun kautta:

  • Seurantapolku: Seurataan mielialaasi ja tutkaillaan siihen vaikuttavia asioita. Saat tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja sen hoidosta. Käsittelemme myös sopeutumista elämään sairauden kanssa ja tarvittaessa työskennellään myös läheistesi kanssa.
  • Terapeuttinen polku: Käsitellään syvemmin sairastumisen vaikutuksia ja merkitystä sinulle ja siihen liittyviä tunnekokemuksia. Tavataan läheisiäsi ja saatte tukea tilanteeseen.
  • Neurokognitiivinen polku: Psykologi tekee kanssasi kognitiivisten toimintojen tutkimuksen, jonka tulosten pohjalta suunnitellaan kanssasi kuntoutussuunnitelma, jota toteutetaan. Tehdään tarvittaessa yhteistyötä työpaikkasi ja työterveyshuoltosi kanssa.

Shortumissa on myös mahdollista yhdistellä polkujen elementtejä tarpeidesi mukaan.

ALLA NÄET TÄTÄ PAKETTIA TARJOAVIEN AMMATTILAISTEN YHTEYSTIEDOT