Sateenkaariterapia

Lippalakkipäinen henkilö jolla on pään yläpuolella sateenkaari

MITEN MÄÄRITTELEN ITSENI, KUKA HALUAISIN OLLA? 

Joskus seksuaali- ja/tai sukupuoli-identiteetti herättää pohdintoja. Saatat pohtia, mitä naiseus tai mieheys sinulle merkitsee. Tai voit ihmetellä, ketkä oikeastaan herättävät sinussa romanttista tai seksuaalista kiinnostusta. Kenties mietit, kuinka löytää keinoja vahvistaa ymmärrystä omasta itsestäsi ja saada lisää itseluottamusta.

Joskus oma keho tuntuu vieraalta ja se ahdistaa. Sukupuolen korjausprosessi on monelle suuresti elämänlaatua ja hyvinvointia parantava kokemus, mutta siihen liittyy myös monenlaisia huolia ja haasteita.

Näissä tilanteissa ei tarvitse jäädä yksin! Moninaisuus laajentaa näkökulmia, auttaa meitä ymmärtämään toisiamme ja toisaalta hyväksymään eroavaisuutemme. Parhaimmillaan sukupuoli- ja seksuaali-identiteetti on vahva voimavara ja oman itsen perusta. Joskus kuitenkin oman seksuaali- ja/tai sukupuoli-identiteetin pohdinta voi tuntua haastavalta.

Sateenkaariterapia tarjoaa sinulle mahdollisuuden jäsentää tilannettasi aiheeseen perehtyneen työntekijän kanssa, joka sensitiivisesti haastaa normatiivisuutta niin seksuaali- ja sukupuoli-identiteetin kuin suhteiden ja perhemuotojen suhteen.

  • Yhteisen keskustelun ja jäsentelyn myötä voit parantaa itsetuntemustasi.
  • Työskentelyn myötä löydät myös keinoja vaikuttaa mielesi hyvinvointiin.
  • Kohtaamalla turvallisesti sinulle ehkä vaikeitakin ajatuksia ja tuntemuksia löydät mahdollisuuksia vahvistaa myötätuntoista ajattelua itseäsi kohtaan.
  • Saat tukea elämäsi tärkeisiin ihmissuhteisiin
  • Tapaamisjakson aikana voimme myös pohtia ympäristön asettamien paineiden vaikutusta sinuun ja harjoitella keinoja vahvistaa itsellesi merkityksellisiä ihmissuhteita.

Tukea on tarjolla myös seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien läheisille sekä vanhemmille, jotka pohtivat lapsensa sukupuolen kokemusta.

ALLA NÄET TÄTÄ PAKETTIA TARJOAVIEN AMMATTILAISTEN YHTEYSTIEDOT