Anna Ahto

Psykolog, civilingenjör, psykisk coach

Om mig

Olen erityisen kiinnostunut urheilu- ja liikuntapsykologiasta, sekä suorituksen psyykkisestä kehittämisestä. Teen psyykkistä valmennusta sekä urheilupsykologin työtä yksilöiden ja joukkueiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa hyvinvoinnin edistämistä stressin, jännityksen tai muiden vaikeiden tunteiden kanssa työskentelemällä. Yhtä lailla kyse voi olla suorituksen parantamiseen tähtäävästä psyykkisten taitojen valmennuksesta, oli kyseessä sitten urheilu-, opiskelu- tai työsuoritus. Olen tukenasi myös elämäntapamuutoksessa.

Työskentelen mielelläni mm. seuraavien teemojen parissa:

 • Stressinkäsittely
 • Pelko, jännittäminen ja ahdistus
 • Pettymykset ja vastoinkäymiset
 • Arvojen kirkastaminen ja tavoitteiden asettaminen
 • Keskittyminen
 • Itseluottamus
 • Motivaatio
 • Muutoksen tukeminen
 • Ryhmädynamiikka

Olen koulutukseltani sekä psykologian että kauppatieteen maisteri ja perehtynyt erityisesti yksilöiden ja organisaatioiden kehittämiseen. Laajan opiskelu- ja työkokemukseni vuoksi uskon ymmärtäväni hyvin monipuolisesti erilaisia tilanteita ja yhteisöjä. Psykologina olen työskennellyt kaikenikäisten ihmisten kanssa ja eniten kokemusta minulla on nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa työskentelystä. Työskentelyni pohjaa Hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen (HOT) viitekehykseen. Siihen kuuluvia menetelmiä on paljon tutkittu ja käytetty niin mielenterveyden hoidossa, kuin suorituksen valmennuksessa, että terveellisten elämäntapojen kehittämisessä. HOT:issa perusidea on oppia käsittelemään tunteita ja ajatuksia tehokkaasti, jotta omien arvojen ja tavoitteiden mukainen käyttäytyminen olisi mahdollista. Käytän työssäni paljon käytännönläheisiä harjoituksia ja työkaluja.

Jos kaipaat ihmistä, joka osaa kuunnella, kysyä, haastaa ja tukea, olen täällä sinua tai joukkuettasi varten!

Lue täältä Annan tarina: Joukkuehenkeä ja läsnäoloa urheilumaailman ja työpsykologian liittymäpinnoilla

 

Jag erbjuder idrottspsykologiska tjänster och mental träning även på svenska. Jag jobbar med både lag och individer, såväl juniorer som vuxna. Förutom idrottare jobbar jag även gärna med dig som står framför en utmanande studie- eller arbetsprestation eller dig som behöver stöd i att genomföra en livsstilsförändring på ett hållbart sätt. Tillsammans kan vi t.ex. jobba med

 • att träna upp mentala färdigheter som koncentration, motivation och målsättning, självkännedom, självförtroende och stresshantering,
 • svåra känslor som rädsla, ångest, stress och misslyckanden,
 • att förbättra sammanhållning och kommunikation inom laget,
 • Om du är tränare kan jag stödja dig i ditt arbete och i att hjälpa att utveckla spelarnas välmående och mentala förmågor.

Som psykolog är mitt mål att se dig, höra dig och hjälpa dig att uppnå dina mål på bästa möjliga sätt. Ta kontakt så kan vi tillsammans fundera på en passande lösning för dig eller ditt lag!


KESKEINEN TYÖKOKEMUS

Psykologin työ nuorten kanssa lukiossa ja perusterveydenhuollossa sekä lasten kanssa erikoissairaanhoidossa.
Järjestötyötä ja markkinoinnin tehtäviä organisaatioissa kuten SPR, Suomen YK-edustusto, Fairtrade Finland ja Red Bull.

LISÄKOULUTUS

Hyväksymis- ja omistautumisterapian täydennyskoulutusta

Psyykkisen valmennuksen koulutusta

Urheilu- ja liikuntapsykologian opintoja

Mindfulness peruskoulutus