Jonna Rekiranta

Psykolog, arbetshandledare

Kuka olen?

Ihminen voi niin monella tapaa elää hyvän elämän. Välillä elämässä kuitenkin tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat negatiivisesti hyvinvointiimme. Usein myös meidän omasta sisimmästämme tulevat ajatukset ja tunteet, kuten epäonnistumisen pelko ja vaativuus itseämme kohtaan vievät paljon energiaa ja samalla estävät meitä elämästä juuri sitä omannäköistämme hyvää elämää. Uskon, että ihmisen potentiaali muutokseen ja erilaisista elämän kipukohdista selviämiseen on valtava.

Minulla on 15 vuoden työkokemus työskentelystä sekä lasten, nuorten, että työikäisten aikuisten kanssa. Olen työskennellyt paljon mm. vaativuuden, uupumuksen, stressin, perheväkivallan ja erilaisten kriisien kanssa. Myös oikeus- ja kriminaalipsykologiset kysymykset ovat kiinnostuksen kohteitani. Vanhemmuuteen ja erilaiset perhe-ja parisuhteisiin liittyvät teemat ovat minulle tuttuja mm. perheneuvolatyöstäni.

Psykologina olen aktiivinen, mutta tarkasti kuunteleva ja tilaa antava. Minulla on aito kiinnostus ihmisen mieltä ja kokemusta kohtaan. Ihmisenä olen välitön, läsnäoleva, ennakkoluuloton ja empaattinen. Myös huumori ja heittäytymiskyky ovat vahvoja ominaisuuksia minussa. Pyrin tapaamisilla luomaan turvallisen, tasaveroisen ja avoimen ilmapiirin, jossa on tilaa tarkastella myös niitä kipeimpiä tunteita. Keskustelu on tapaamisten keskiössä, mutta käytän mielelläni halutetessasi työskentelyssä apuna myös erilaisia harjoituksia ja kotitehtäviä.

Työskentelen tällä hetkellä pääasiallisesti videovälitteisesti. Työskentelykieleni ovat suomi ja ruotsi.

”Jonna on hyvin myötäelävä ja hän osasi kysyä juuri ne oikeat kysymykset, jotta solmut lähtivät aukenemaan”

 

”Jonnalla on erityinen kyky olla läsnä ja pysähtyä asiakkaan kokemuksen äärelle. Hän ei arastele puhua vaikeistakaan asioista”