Susan Hovorka

PsM, laillistettu psykologi, työterveyspsykologi, psykoterapeutti YET

Kuka olen?

Olen kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti. Olen aidosti kiinnostunut asiakkaitteni tilanteista ja pyrin luomaan yhdessä asiakkaan kanssa tapaamisiin välittömän tunnelman, jossa mahdollistuu toiminnan ja oireilun taustalla olevien asioiden löytäminen ja työstäminen.

Olen työskennellyt viimeiset vuodet työterveyshuollossa, erityisesti sivistystoimen työntekijöiden parissa. Olen tottunut työskentelemään myös lyhyellä ja intensiivisellä otteella, pyrkien löytämään asiakkaan kanssa yhdessä olennaisia asioita hänen vointinsa kannalta lyhyessäkin ajassa. Aina tarvittava apu ei mahdollistu lyhyessä ajassa, jolloin on hyvä antaa itselle aikaa työstää asioita pidemmässä psykoterapiassa.

Työskentelen mielelläni monipuolisesti, tarvittaessa kehollisia harjoitteita hyödyntäen (psykofyysiset menetelmät). Kotitehtäviäkin käytämme mikäli näin toivot tai se on tilanteesi kannalta hyödyllistä. Työskentelyotteeltani olen melko intensiivinen ja paneutuva. Tule sellaisena kuin olet ja mietitään yhdessä tavoitteitasi!

Mahdollisia tukimuotoja:
Pitkät ja lyhyet psykoterapiat. Myös Kela -terapiat.

Aloitan terapiavastaanoton Shortumissa 1.8.2018. Uusia/tulevia asiakkaita haastattelen kesäkuusta alkaen. Yhteys sähköpostitse susan.hovorka@shortum.fi tai puhelimitse 045 6713898 (puhelut kesäkuun alusta lähtien).

Työskentelen suomen ja tsekin kielellä.

Quote symbol.

Huolen, paineen, asioiden puhuminen lähti itsestään liikkeelle kun välittyi tunne, että haluat oikeasti auttaa. Annoit minun tuntea tunteet, ahdistukset, itkut. Mielikuvana, että autoit suosta ylös ja löytämään omat vahvuuteni jatkaa matkaa. Tunsin, että luotit että kyllä sinä selviät ja elämä jatkuu. Rauhallisesti, sopivilla kysymyksillä tai kommenteilla ohjasit keskustelua ja olit niin läsnä.

 

Susan on oivaltava, työhönsä perusteellisesti paneutuva henkilö, jolla on kyky tarkastella asioita laaja-alaisesti. Hänestä välittyy aito ammatillinen kiinnostus asiakkaan tilanteeseen, empaattinen toisen ihmisen kohtaaminen ja kiireetön asettuminen vuorovaikutukseen / rauhallinen läsnäolo vuorovaikutuksessa.

KESKEINEN TYÖKOKEMUS

Olen työskennellyt urani alussa Jorvin yleissairaalapsykiatriassa somaattisen puolen asiakkaiden parissa sekä lähes 10 vuotta psykiatrian poliklinikoilla tehden pitkäjänteistä vastaanottotyötä. Vuosina 2012-2018 olen työskennellyt Espoon kaupungin työterveyshuollossa työterveyspsykologina. Työterveyshuollossa työn pääsisältö koostui sivistystoimen työntekijöiden lyhytterapeuttisesta tuesta (max 5 käyntiä/jakso) sekä esimiestyön tukemisesta. Asiakaskuntanani olivat erityisesti opettajat, rehtorit, oppilashuollon henkilöstö ja päiväkotien henkilökunta.

LISÄKOULUTUS

Kognitiivis-analyyttinen ylemmän erityistason psykoterapeuttikoulutus 2008-2012

Työterveyspsykologiksi pätevöityminen (Työterveyslaitos) 2013-2014

Psykofyysisen psykoterapian perusteet (30op) 2017-2018