Liisa Uusitalo-Arola

Psychologist, specialist psychologist at work and organizations, educator psychotherapist (KAT)

CURRENTLY I CANNOT TAKE NEW THERAPY CLIENTS

About me

Minusta piti alun perinkin tulla psykoterapeutti, mutta päädyin ensin yli kymmeneksi vuodeksi työpsykologian maailmaan. Hyvä niin, sillä työ ja elämä ovat loppujen lopuksi molemmat yhtä suurta kokonaisuutta. On jännittävää selvitellä ihmisen joskus hankalaksikin äityvää suhdetta työhönsä tai muihin elämänsä asioihin, ja auttaa niin yksilöitä kuin työryhmiä kehittämään voimavarojaan ja pääsemään parhaaseen tekemisen ja mielekkään aikaansaamisen meininkiinsä.

Kuulen säännöllisesti, että olen maanläheinen ja helposti lähestyttävä ihminen. Pyrinkin aina saattamaan myös monimutkaiset asiat selkeään, arkijärjellä ymmärrettävään muotoon.

Työskentelen suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Liisa on läsnäoleva, hyväksyvä, sopivasti maanläheinen kanssakulkija, jonka kanssa voi turvallisesti olla työstä ja elämästä nousevien kysymysten äärellä.

Liisa on työssään ammatillinen, asiantunteva, empaattinen ja ystävällinen. Asiat hoituvat ja yhteistyö sujuu.


Keskeinen työkokemus

Työterveyslaitos: henkilöarviointi ja muu työ- ja organisaatiopsykologinen konsultointi sekä menetelmäkehitystyö, 11 vuotta

Yksityinen ammatinharjoittaja (Psykologipalvelu Punainen Lanka) ja yrittäjä (Pyöreä Pöytä Oy) vuodesta 2002: Olen tehnyt työ- ja organisaatiopsykologista konsultointia lähinnä työterveyshuollon puitteissa, toiminut yksityisenä psykoterapeuttina sekä viimeiset 10 vuotta myös työnohjaajana ja psykoterapia-alan kouluttajana, erityisalana lyhyet terapiaprosessit ja työhyvinvointi.

Tärkeimmät julkaisut

Kanninen, K & Uusitalo-Arola, L (2015) Lyhytterapeuttinen työote. PS-Kustannus.

Uusitalo-Arola, L (2015) Opiskelijavalinnan haasteet psykoterapeuttikoulutuksessa. Teoksessa Särkelä, L, Tikkanen, S, Haanpää, P (toim.) Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia. Duodecim. 314-323.

Uusitalo-Arola, L & Kanninen, K (2016) Kognitiivis-analyyttinen terapia masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Julkaistu HUS:n mielenterveystalo.fi-palvelun ammattilaisosiossa.

Uusitalo-Arola, L (2003). Kun työ haastaa koko elämän. Selviytymisvalmiuksien dialoginen arviointi. Psykologia 4/2004. 272-283.

Lisäkoulutukset

Työterveyspsykologi