Elämisen taitojen talo

Kaikille, jotka haluavat voida hyvin, menestyä työssään ja pitää huolta läheisistään

Meille voit tulla turvallisin mielin

Koronan vuoksi suojaudumme erityisjärjestelyin. Suosittelemme maskin käyttöä. Aulatiloissamme on VTT tutkimuksissa 99,999% tehokkaiksi todetut ilman nanopuhdistuslaitteet. Tietoturva: käytämme sähköistä Valviran A-luokan kantasertifioitua potilasjärjestelmää.

Uutta: ensi kevään koulutukset ostettavissa nyt verkkokaupastamme

Lyhytterapiatalo

Ahdistaa, masentaa tai ihmissuhteissa on toistuvia hankaluuksia? Lyhytterapia auttaa selvittämään solmut. Et tarvitse lähetettä vaan voit aloittaa työskentelyn heti.

Työelämätalo

Autamme Sinua johtamisen, kulttuurin ja hyvinvoinnin kysymyksissä. Tehdään yhdessä työelämästä onnellisempaa. **Työelämätalon palvelut ovat muuttaneet heltti.fi -sivuille **

Koulutustalo

Haluatko kehittyä ammattilaisena? Annamme sinulle tukevat eväät lyhytterapeuttisen työotteen soveltamiseen omassa päivittäisessä työssäsi.

Lyhytkestoisen muutostyöskentelyn erityisosaamista

Shortum on elämisen taitojen kehityskeskus kaikille, jotka haluavat menestyä työssään, voida hyvin ja pitää hyvää huolta läheisistään. Kaikkien palvelujemme ytimessä oleva lyhytterapeuttinen työote pohjautuu vahvaan tieteelliseen näyttöön ja on mallinnettu toiminnassamme ainutlaatuisen laadukkaalle tasolle sekä lyhytterapiatalossa, työelämätalossa että koulutuksissamme.

Shortumin ammattilaisina olemme lyhytkestoisen muutostyöskentelyn erityisosaajia. Vahvan ja monipuolisen ammattitaitomme ansiosta pystymme palvelemaan sinua niin työ- kuin yksityiselämän kysymyksissä. Lisäksi olemme vielä hyviä tyyppejä!

SHORTUM LYHYTTERAPIATALO ON SUOMEN AINOA PSYKOTERAPEUTTISEN OSAAMISEN KESKUS, JONKA KAIKKI ASIANTUNTIJAT OVAT LYHYEN MUUTOKSEEN TÄHTÄÄVÄN TYÖSKENTELYN OSAAJIA.

KAIKKIEN KOULUTUSTEMME TAUSTALLA ON VANKKA PSYKOLOGINEN AMMATTIOSAAMINEN JA KOKEMUS, TUTKITTU TIETO JA YMMÄRRYS MUUTOKSEN LAINALAISUUKSISTA.

Meillä Shortumissa on vakaa usko koko iän jatkuvaan oppimiseen. Varsinkin elämän eteenheittämät haasteet tuottavat mitä parhaimman lähtökohdan uusien näkökulmien ja taitojen hankkimiselle. Joka tapauksessa silloin ollaan jo valmiiksi epämukavuusalueella, joka on kaiken oppimisen isä ja äiti.

Myös koulutuksissamme me lähdemme liikkeelle työn ja elämän tuottamista konkreettisista pulmatilanteista ja oppimisen tarpeista. Tähtäämme siihen, että jokainen koulutuksiimme tai ohjaukseemme osallistunut lähtee mukanaan niin uusia ajattelutapoja, heti käyttöön otettavia käytännön taitoja, kuin jotain aivan henkilökohtaisesti itseään ja elämäänsä rikastuttavaa.

Shortum rakennettiin sellaiseksi työpaikaksi, missä itse haluamme olla töissä. Loimme yhteisön, joka toimii niin turva- kuin oppimisalustana eri ammatillisuuden vaiheissa.

Teemme joka päivä todella merkityksellistä työtä – lyhytterapeuttisen työotteen ansiosta yhä useampi terapiaa tarvitseva pääsee terapiapalveluiden piiriin.

Tule osaksi yhteisöämme. Rekrytoimme tällä hetkellä useisiin kaupunkeihin psykoterapeutteja ja psykologeja. Tule töihin Shortumiin – meillä on ammattilaisen hyvä olla.

Shortum tarjoaa sellaisia mahdollisuuksia oman työn kehittämiseen, joita ei pelkkiin vuokraseiniin sisälly, ja siksi meillä halutaan viettää aikaa enemmän kuin päivän viikossa.

“Jo muutaman tapaamisen työskentely selkiyttää ajatuksia ja auttaa rakentamaan uutta ymmärrystä ja suuntaa elämässä. Joskus lyhyessä työskentelyssä tapahtuu melkein ihmeitä. Sen tuloksena voi olla aidosti uudenlainen ote omaan elämään, ajatuksiin ja tunteisiin.”

Lyhytterapeuttinen työote pähkinänkuoressa

Lyhytterapeuttinen työote perustuu kognitiivis-analyyttiseen psykoterapiaan (KAT). 

Lyhytterapeuttinen työote puolestaan on KATista muokkaamamme sovellus, joka perustuu vuorovaikutukselle, yhteistyölle ja koeteltujen menetelmien joustavalle ja asiakkaan tarpeisiin räätälöidylle hyödyntämiselle. Se soveltuu niin yksityiselämässä kuin työssäkin kohdattujen elämisen ja vuorovaikutuksen pulmien ratkomiseen. 

Lyhyen työskentelyn jujuna on, että tavoitteellinen, mutta silti pintaa syvemmälle ulottuva muutostyöskentely. Kaikkea ei pyritä ratkaisemaan yhdellä kertaa. Muutos yhdellä elämänalueella ja kokemus siitä, miten elämän tai työn haasteita voidaan kohdata, saa usein aikaan positiivisen ketjureaktion. Myönteinen muutos seuraa toistaan.

Shortumin perustajat Katri Kanninen ja Liisa Uusitalo-Arola ovat kirjoittaneet Lyhytterapeuttisesta työotteesta kirjan. Shortumissa olemme kouluttaneet ammattilaisia työskentelytapaan jo kymmenen vuoden ajan.

Kirja Lyhytterapeuttinen työote

Ota yhteyttä

Lyhytterapiatalo

Katri Kanninen

Katri Kanninen

Toimitusjohtaja
katri.kanninen@shortum.fi
+358 40 741 7795

Kokenut kehittäjä, psykoterapeutti, psykologian tohtori, kouluttaja, työnohjaaja ja on myös kirjoittanut useita kirjoja. On kehittänyt lyhytterapeuttisen työotteen konseptin, jonka ympärille Shortum on rakennettu. Työskennellyt 25 vuoden aikana niin yritysmaailman kuin julkisen sektorin asiakkaiden kanssa. Shortumin perustaja ja  lyhytterapiatalon vetäjä. Erityisenä kiinnostuksen alueena johtajaterapiat.

Työelämätalo

Sini Lindholm

Sini Lindholm

Työelämätalon liiketoimintajohtaja
sini.lindholm@heltti.fi
+358 40 730 4909

Kokenut liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämisen ammattilainen, jonka intohimona on olla tekemässä työelämästä onnellisempaa. Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista, eri toimialoista sekä yksityisen ja julkisen puolen toimijoista mahdollistaa laaja-alaisen kaikupohjan ja monipuolisen kehittämisotteen. Erityisenä kiinnostuksen kohteina johtamisen ja organisaatiokulttuurin kehittäminen.

Koulutustalo

Leena Särkelä

LeenA Särkelä

Koulutustalon johtaja
leena.sarkela@shortum.fi
+358 41 517 8088

Kokenut psykoterapeutti ja psykoterapian erikoispsykologi, joka kouluttaa, kehittää ja työnohjaa innostuneella ja integratiivisella otteella. Laaja-alainen kokemus mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Erityisenä kiinnostuksen kohteena lyhytterapeuttisen työotteen kehittäminen ja räätälöinti eri mielenterveys- ja hyvinvointisektoreille.

Muut yhteydenotot

Minna Koivumäki

Minna Koivumäki

Yhteisömanageri
minna.koivumaki@shortum.fi
+358 20 730 3370

Minnis vastaa Shortumin arjen pyörityksestä. Hän taitaa niin asiakasjärjestelmät, juhlien järjestämiset kuin laskutuksen. Sen, mitä Minnis ei hallitse tänään, hallitsee hän huomenna.

Yrityksen yhteystiedot

Puhelin (soittoaika 13-15):
+358 20 730 3370

Osoitteet:
Metsänneidonkuja 4, 02130 Espoo
Porkkalankatu 7, Helsinki
Mannerheiminkatu 16, Porvoo