Tunnekeskeinen terapia (EFT): teoriasta käytäntöön I, peruskurssi syksy 2024

385,00  + ALV

ESPOO | 30-31.8.24

Tunnekeskeisen terapian (Emotion-Focused Therapy, EFT) 2-päiväinen peruskoulutus perehdyttää tunnekeskeisen terapian perusteisiin teorian ja runsaan käytännön harjoittelun avulla.

Voit tilata sähköpostimuistutuksen tästä koulutuksesta.

Miten vapautua itsekriittisyydestä, alakulosta tai huolista? Miten saada parempi kosketus tunteisiin, lähestyä kipeitä tunteita ja muuntaa näitä terapeutin aktiivisilla toimilla? Huomaa ja hyödynnä tunteiden voima!

Tunnekeskeisen terapian (Emotion-Focused Therapy, EFT) 2-päiväinen peruskoulutus perehdyttää tunnekeskeisen terapian perusteisiin (engl. emotion-focused therapy, EFT). Koulutuksessa opit jäsentämään asiakkaan ongelmia tunnekeskeisen terapian välinein; syventämään kipeitä tunnekokemuksia niiden muuntamiseksi, sekä hyödyntämään konkreettisia tekniikoita, kuten tuolityöskentelyä, korjaavien tunnekokemusten virittämiseksi.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on tarkoitettu psykologeille, psykoterapeuteille, psykiatrisille sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille ja muille terapeuttista työtä tekeville. Koulutus soveltuu erinomaisesti jatkokoulutukseksi lyhytterapeuttisen työotteen koulutusjakson käyneille, mutta siihen voi osallistua myös itsenäisenä koulutuksena.

Koulutus ei edellytä aiempaa tuntemusta tunnekeskeisestä terapiasta. Periaatteita havainnollistetaan useilla käytännön esimerkeillä ja kokemuksellisilla harjoituksilla.

Koulutuspäivien sisältö

Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Shortumin Tapiolan koulutustilassa, Espoossa pe 30.8. – la 31.8. klo 9:00-16:00 molempina päivinä.

Koulutuksessa opit tunnistamaan hienovaraisia tunnesignaaleja, joihin tarttua tunnekeskeisen psykoterapian työkaluin. Lukuisat esimerkit ja käytännön harjoitukset antavat konkreettisia välineitä vaikuttavaan tunnetyöhön.

Käsiteltäviä teemoja ovat seuraavat:

  • Tunne, tunnetyypit ja tunneprosessit terapiassa
  • Ongelmajäsennyksen muotoilu
  • Terapeuttinen suhde: seuraaminen ja vieminen
  • Tois- ja ensisijaiset tunteet
  • Kahden tuolin ja tyhjän tuolin tekniikat
  • Kehon viestien huomaaminen
  • Muita tunnekeskeisen terapian interventioita
  • Terapeutin suhteessaolo: tietäminen ja ei-tietäminen
Erkki Heinonen

Kouluttajana

Kouluttaja toimii professori, psykoterapeutti Erkki Heinonen

Erkki on työskennellyt puolitoista vuosikymmentä kliinikkona, psykoterapian tutkijana ja opettajana Pohjois-Amerikassa ja Suomessa. Hän on kouluttautunut Torontossa tunnekeskeiseen psykoterapiaan sen kehittäjän, professori Leslie Greenbergin ja hänen kollegoidensa opissa vuosina 2017-2019. Hän on kansainvälisen International Society for Emotion-Focused Therapyn sertifioima terapeutti.

OSTA KOULUTUS VIIMEISTÄÄN 31.7.2024

Paikkoja on rajoitetusti ja ne annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sitovat ilmoittautumiset ostamalla koulutuksen koulutuskaupasta.

Lisätietoja Shortumin koulutuksista

Heräsikö sinulle kysymyksiä tai haluatko tehdä tehdä ryhmävarauksen koulutuksiin?

Lisätietoja Shortumin koulutuksista saat suoraan Leenalta.

LeenA Särkelä

Koulutustalon johtaja
leena.sarkela@shortum.fi
+358 41 517 8088