Katri Kanninen: Vahvat naiset- mitä vahvuus on?

Hyvää naistenpäivää!

Olen tavattoman onnekas. Minulla on monta rakasta ystävää ja ohjaajaa, jotka ovat naisia.

Pysähdyin naiseuden ja vahvuuden teeman äärelle viime viikolla käytyäni rakkaan ystäväni haudalla kuoleman vuosipäivänä.

Hän oli vahva ja peloton nainen. Omasta mielestään hän oli välillä liian hauras. Koin asian päinvastoin! Herkkyys täydensi vahvuuden. Teki hänestä inhimillisen ja rakastettavan.

Ajaessani kotiin mietin kiitollisena lukemattomia ystäviäni ja mitä asioita heissä arvostan. Havahduin siihen, että useimpien ystävieni kohdalla sanoin hänestä ylpeydellä: ”Hän on vahva nainen”. ”Hän opetti minulle naiseudesta —”.

Mitä naisen vahvuus vs hauraus itselleni tarkoittaa? 

Mietin asiaa usein itse niinä päivinä, kun tunnen, ettei minusta ole työhöni toimitusjohtajana. Etten pysty tähän. Että olen vääränlainen. Että olen liian herkkä. Ettei minussa ole tarpeeksi teflonia tai tarvittavaa kovuutta.

Mitä vahvuus itselleni tarkoittaa? Mitä asioita itse naisissa ihailen?

Ehkä ainakin kahdeksaa asiaa 🙂

  1. Vahva nainen uskaltaa olla esillä. Hän sanoo mielipiteensä pelotta. Hän ottaa tilaa luonnollisesti, mutta muita jyräämättä. Hän uskaltaa olla myös ikävä muiden mielestä silloin kun ajattelee asioista eri tavoin. Hän ei pyri miellyttämään muita itsensä kustannuksella.
  2. Vahva nainen tietää mitä haluaa ja uskaltaa toimia sen mukaisesti. Hän on valmis tekemään työtä vaikka tuntuu, että välillä kävelee päin seinää ja saa osakseen ymmärtämättömyyttä.
  3. Vahva nainen osaa kuunnella. Vahvuus ei ole jyräämistä vaan kykyä kuunnella itseään viisaampia, imeä itseensä muiden vahvuutta, ja toimia pariälyn perusteella.
  4. Vahva nainen osaa kuunnella mitä tarvitsee, pysähtyä tarpeidensa äärelle ja tarvittaessa pyytää muilta apua. Hänelle heikkous ei ole negatiivinen sana, ja hän odottaa myös lähipiirinsä ajattelevan samoin.
  5. Vahva nainen uskaltaa nähdä lähimmäisensä. Hän ei kavahda toisen hätää tai heikkoutta vaan näkee niiden takana olevan vahvuuden ja osaa välittää tätä heille. Hän nostaa toista jo tavallaan katsoa tätä.
  6. Vahva nainen pitää itsestään ja kehostaan. Hän ei ole sovinnainen siinä mielessä, että antaisi muiden määritellä itsensä tai seksuaalisuutensa. Hän uskoo, että viehättävyys on älyn lisäksi myös kehollista ja vaalii itseään kokonaisvaltaisesti.
  7. Vahva nainen ei ota itseään liian vakavasti. Hän osaa hullutella ja nauraa itselleen. Hän ei pyri kiiltokuvakuvan antamiseen itsestään. Erehtyminen ja höpsöys ovat hänelle yhtä luontaista kuin osaaminen ja ammatillisuus. 
  8. Vahva nainen ei etsi seuraajia vaan vertaisiaan. Hän ei kaipaa muilta kumartelua, ylistystä tai miellyttämistä. Hän hakee ympärilleen ihmisiä, joilta saa rehellisiä mielipiteitä vaikka ne poikkeaisivat hänen omistaan.

Kiitän teitä kaikkia vahvoja naisia, joita olen elämässäni onnistunut haalimaan ympärilleni, siitä, että olette olemassa. Kiitos kaikista näistä opeista mitä olen teiltä saanut.

Kyllä minusta on tähän!

Katri Kanninen

Toimitusjohtaja/Shortum