Heltti ja Shortum yhdistyvät: ”Rakennamme ajatustyöläisten voimalaitoksen”

Työterveysalaa kiinteähintaisilla ja ennaltaehkäisevillä palveluilla sekä etäpalveluilla ravistellut ajatustyöläisten työterveysyhtiö Heltti Oy (www.heltti.fi) ja työelämän terapia- ja organisaation kehittämispalveluita tarjoava Shortum Oy (www.shortum.fi) yhdistyvät. Nämä kasvuyritykset ovat sopineet, että Heltti ostaa Shortumin osakekevaihdolla, jossa Shortumin osakkeenomistajat tulevat Heltin osakkeenomistajiksi.

Heltti ja Shortum muodostavat yhdessä ajatustyöläisten voimalaitoksen, joka tarjoaa työterveyspalvelut, psyykkisen tuen, hyvinvoinnin ja organisaatiokehittämisen ja johtoryhmävalmennuksen palvelut yrityksille sekä terapia- ja hyvinvointipalvelut myös yksityishenkilöille. Kokonaisuudessa työskentelee yli 120 asiantuntijaa ja terveydenhuollon ammattilaista.

“Heltin ja Shortumin yhdistyessä syntyy uudenlainen terveyspalveluyritys. Asiantuntija ajatustyöläisten työterveydessä, hyvinvoinnissa, jaksamisessa ja mielenterveydessä. Vahvistamme yhdistymisellä nopeaa kasvua, joka vie meitä unelmaamme kohti. Kohti onnellisempia, elinvoimaisempia, terveempiä ja tuottavampia ajatustyöläisiä” visioi Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

Osapuolten tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi ajatustyöyritysten johtamiseen ja organisaation kehittämiseen sekä ajatustyöläisten henkiseen hyvinvointiin ja työterveyteen keskittyneeksi yritykseksi.

”Shortumin ajatusjohtajuus lyhytterapioissa, muutostyöskentelyssä ja johtamisen kehittämisessä auttavat meitä palvelemaan jo nyt liki 1.000 asiakasyritystämme ja 15.000 jäsentämme entistä paremmin, kun voimme tarjota asiakasyrityksillemme jatkossa myös lyhytterapiat saman katon alta. Uskomme myös, että vastuulliset ja tulevaisuudenkestävyyttä rakentavat työnantajat sekä työyhteisöt kokevat palvelumme houkutteleviksi”, toteaa Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi.

”Yhdistymällä Heltin kanssa disruptoimme terapiapalvelut. Meidän mielestämme terapiaan pitää päästä viikossa. Panostamalla lyhytterapiaan madallamme kynnystä hakeutua terapiaan ja mahdollistamme useampien ihmisten pääsyn terapiapalveluihin helpommin ja nopeammin. Luomme pohjan entistä vaikuttavammille terapiapalveluille ihmisten hyvinvoinnin tueksi ja onnistumme tarjoamaan hyvin mielenkiintoisen ja vaihtelevan toimenkuvan nopeasti kasvavalle terapeuttikunnallemme”, sanoo Shortumin toimitusjohtaja Katri Kanninen.

“Terapeuteista on lisäksi suuri vaje, ja muuttuva työelämä edellyttää myös työterveyden parissa työskenteleviltä ammattilaisilta uusia taitoja. Shortumin asiantuntijat ovat Suomen parhaita lyhytterapian kouluttajia. Yhdistyessämme pystymme konkreettisesti vaikuttamaan terapeuttipulaan. Koulutamme työterveyshenkilöstöllemme lyhytterapeuttisen työotteen menetelmiä, joiden avulla heillä on erinomaiset taidot tunnistaa ajatustyöläisen henkiseen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä”, lisää Timo Lappi.

Katso lisää Katrin, Timon sekä Heltin ja Shortumin asiantuntijoiden ajatuksia työelämän murroksesta, yritysten yhdistymisestä sekä tulevaisuuden työelämästä:
“Pandemian neljäs aalto uhkaa – rokote ei suojaa päätä” -julkistamistilaisuuden tallenne.

Heltin ja Shortumin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 on yli 10 miljoonaa euroa. Yhdistyvässä yhtiössä työskentelee 120 terveyden ammattilaista pitäen huolta liki 1.000 yrityksen työterveydestä ja 15.000 ihmisen terveydestä 8 kaupungissa sijaitsevissa toimipisteissä ja valtakunnallisilla etäpalveluilla. Heltti on avainhenkilöidensä ja kasvollisten suomalaisten sijoittajien omistama. Suurimpia omistajia ovat mm. Timo Lappi, Katri Kanninen, Tanja Lappi sekä Pauligin suvun ja Risto Siilasmaan sijoitusyhtiöt.

Lisätiedot:

Katri Kanninen, toimitusjohtaja, perustajaosakas, Shortum Oy, katri.kanninen@shortum.fi, puh 040 741 7795

Timo Lappi, toimitusjohtaja, perustajaosakas, Heltti Oy, timo.lappi@heltti.fi, puh 040 756 7809